(recept
si oblíbilo 76 návštěvníků)
Šťavnatá kachna Asterka
Potřebné ingredience
1 celá kachna, sůl, kmín, 1 polévková lžíce medu
Postup přípravy
Rozmrazenou nebo čerstvou kachnu posolíme, pokmínujeme a dovnitř dáme polévkovou lžíci medu. Dáme do hlubšího pekáče, NEPODLÉVÁME ! Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C. Ihned po vložení snížíme teplotu na 130 st. C. Pečeme podle velikosti kachny, já jsem pekla kachnu na obrázku 2,3kg 6 hod. Zbytečně neotvíráme.
Tato kačenka je chuťově výborná, šťavnatá, s kůrkou. Kdo chce mít hodně křupavou kůžičku, může ke konci péct odkrytou. Celé kouzlo je v dlouhém pečení při nízké teplotě. I když se vůbec nepodlévá, pustí hodně šťávy. Já ji podávám s knedlíkem a červeným zelím, do ktrého ke konci vaření přidám zrnka hroznového vína. Vyzkoušejte, stojí to za to.
Za devět let manželství jsem kačenu nikdy nedělala, co mám tento recept z rádia od Jitky Asterové, za poslední rok už ji dělám asi popáté. Tchýně a mamka u nás k obědu nechtějí nic jiného :-)
Tato kačenka je chuťově výborná, šťavnatá, s kůrkou. Kdo chce mít hodně křupavou kůžičku, může ke konci péct odkrytou. Celé kouzlo je v dlouhém pečení při nízké teplotě. I když se vůbec nepodlévá, pustí hodně šťávy. Já ji podávám s knedlíkem a červeným zelím, do ktrého ke konci vaření přidám zrnka hroznového vína. Vyzkoušejte, stojí to za to.
Za devět let manželství jsem kačenu nikdy nedělala, co mám tento recept z rádia od Jitky Asterové, za poslední rok už ji dělám asi popáté. Tchýně a mamka u nás k obědu nechtějí nic jiného :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tulipanka
(upraveno)
2. 10. 2016, 9:32
Martiline
(upraveno)
2. 1. 2015, 11:45
Byla u nás k novoročnímu obědu a moc jsme si pošmákli. Už dříve jsem zkoušela kachnu pečenou 13 hodin, ale od této se vůbec nelišila, rozpadala se stejně tak. Tohle je praktičtější úprava ... Děkuji za recept.
P.A.V.L.A
(upraveno)
25. 12. 2014, 12:27
dnes upečeno a je naprosto úžasná.
baluni
(upraveno)
30. 12. 2014, 8:34
@P.A.V.L.A
Děkuji za milé komentáře , taky ji mám právě v troubě
laskonka333
(upraveno)
20. 12. 2014, 9:12
táto kačica nemá chybu
KattyV
(upraveno)
19. 12. 2014, 17:46
Příští týden budu péct kachnu poprvé, vyzkouším to podle Vás.
KattyV
(upraveno)
1. 10. 2016, 19:36
@KattyV
Jitko, musím vám to napsat. Tuhle kachnu jsem od objevení tohoto receptu pekla asi šestkát. A vždycky všem, pro které jsem ji pekla, moc chutnala. Prý nejlepší, co jedli. Takže ještě jednou děkuji za super recept.
KattyV
(upraveno)
26. 12. 2014, 15:43
@KattyV
Jitko, kachna byla výborná, já jsem lepší nejedla. Děkuji za recept. Hezké svátky, Katka
CoolKids
(upraveno)
1. 1. 2014, 12:43
Dnes jsem pekla podle receptu a moc jsme si pochutnali. Jen jsem nevydržela a po 3 hodinách přidala nádivku.
manhartici
(upraveno)
4. 9. 2013, 22:55
Je výborná, dneska sem dělala a moc nám chutnala k tomu karlovarský knedlík a zelí.
pindruzka
(upraveno)
27. 4. 2012, 22:38
tak kachna uz je v troube, jsem na to teda zvedava, nejak neverim tomu NEpodlevani. to abych si naridila budika a sla ji v noci zkontrolovat
baluni
(upraveno)
15. 6. 2012, 15:06
@pindruzka
Doufám, že vše dopadlo dobře Nepodlévání se nemusíte bát, kachna pustí tolik šťávy, že ještě zbyde .
pindruzka
(upraveno)
10. 11. 2012, 22:29
@baluni
tak kachna dopadla vyborne, opravdu stavnata a mekka jinou uz delat nebudu. a mate pravdu, vypeklo se toho az az
groowy
(upraveno)
11. 2. 2012, 19:15
dáváte jí prsama dolů, nebo nahoru??
baluni
(upraveno)
11. 3. 2012, 16:59
@groowy
Dobrý den, nevím jestli je to ještě aktuální , ale až teď jsem našla Váš dotaz. Kachnu dávám normálně prsama nahoru. Jitka
Mirísek
(upraveno)
13. 11. 2011, 13:21
Dneska jsem pekla poprvé v životě kačenu, zkusila jsem váš recept a musím říct, že byla fakt vynikající. Manžel se olizoval až za ušima. Lepší jsem nejedla, kam se hrabou babičky Asi taky budu píct kačku častěji. Dík moc za vložení receptu! Mirka
baluni
(upraveno)
17. 11. 2011, 9:23
@Mirísek
Já jsem na tom podobně Taky nikdy žádnou a teď už jen tuto